* Saknade hjärtan *

Fotades den 1:a maj en fin dag, 9 dagar efter kl.22.10 fanns hon inte längre hos oss, du skulle snart bli 5år.

Den 10:e var hon akut dålig så vi åkte till Östersund då jour veterinären här inte var tillgänglig på minst 1 timme.

Hon andades stötvis, var väldigt slö och blek. Tyckte även att hon var större om magen, som hon var fylld med vatten.

Väl framme kollade och kände veterinären igenom henne, berättade att jag hade kontakt och stöd av två vänner (Erika och Sara). Berättade för veterinären att Sara trodde det kunde vara vätska vilket han tycktes kunna känna i magen.

Blodprov togs vilket var väldigt högt men det kunde även bero på sockervattnet som jag lyckades få i henne så hon skulle bli lite piggare.

Röntgen togs och efter en stund fick vi besked.

Vätska i brösthålan / bröstkorg och även i buken, vilket förklarade andningen då vätskan tryckte ihop lungor / hjärta.

Veterinären kunde försöka rädda henne men då det kommit så mycket vätska på bara ett dygn så trodde dom att en dränering av bröstkorg / buk skulle vara förgäves och en massa lidande för henne med samma utgång.

Så vi tyckte det var bäst för henne att få somna in. Hon försvann efter bara några svaga andetag i min famn..

Det absolut svårast beslut jag fått ta.

Hon obducerades ej eftersom hon inte är en avelsiller. Veterinären misstänkte lymfom.

Vår lilla clown och världens bästa extra mamma. Hon var den som inte backade för någon hund, oavsett storlek. Verkligen liten men tuff.

Hon lyckades alltid få mig till skratt, hur ledsen man än var. Var så underbart roligt att se hennes glada busryck, skuttandes med vita spretande tassar.

Saffi var den bitigaste valpen i hennes syskon skara men hon blev en helt perfekt charmig och go ängel.

Saffi har lämnat ett stort hål efter sig, vem ska nu få mig att skratta som bara hon kunde..

Du blev så dålig så fort.. lämnade oss utan förvarning i tid.

Älskade ängel, vi ses en vacker dag

Sov gott Saffi

 Saga 

Somnade in 07.15 

2007-04-07 - 2014-02-28

Saknaden är obeskrivligt enorm.

Du var mattes sagolika lilla ängel som myste innanför tröjan under städning och du hjälpte mig att se vad blivande valpköpare gick för.

Nu är du åter igen tillsammans med din "syster och andra hälft", Saffi. Du har lämnat ett stort tomrum hos oss och illerflocken.

Vi ses en vacker dag @--)--- 

Norrskenets Heavenly Arinna

 Peppar 

2010-04-28 - 2014-03-14

Det känns fortfarande overkligt sedan du lämnade oss och jag vill inte acceptera att du inte finns längre..

Jag har stått vid din sida sedan du föddes, du fick suprelorinchip insatt och sedan dess har vi hoppats på att du skulle bli redo för en kull 2013 men chippet höll i sig, i år  var vi ännu mer inställd och så otroligt förväntansfulla på att du skulle få träffa din partner och få en helt underbart efterlängtad kull men det gick inte som vi tänkt.

Du tappade snabbt i vikt som slutade med att du fick somna in.. Allt gick så snabbt.. Vill inte acceptera att du är borta, du skulle ju leva många år till!

Det känns fortfarande som du är i iller rummet med resten av flocken.. Om ändå detta bara hade varit en hemsk mardröm som jag snart ska vakna ur.

Din mor Saga och extra mamma, Saffi får ta väl hand om dig nu när jag inte längre kan

 

 

Övrigt info:

 

Pastell semiangora utan vita tecken.

 

Kemisk kastrerad 21 december 2010 som inte slutat verka under hennes 4år.

 

Utställnings Meriter:

2013 Mälarillern/Enköping, 1:a i sin klass

2012 Indianerildern/Norge, 3:a i sin klass

2012 Vinterildern/Norge, 2:a i sin klass

2011 Skjaersildern/Norge, 2:a i sin klass

----------------------------------

2014

 

28:e februari, tidigt på morgonen hörde vi ett konstigt ljud då vi stod på över våningen. Både jag och sambon trodde det var någon fågel som ramlat ner i skorstenen tills jag upptäckte att ljudet kom från iller rummet. Det var Saga som lät, hon hade krampanfall och skrek så hjärtskärande. Veterinären kontaktades och vi åkte in akut så hon fick somna in. Saga hade insulinom och hade medicinerats i 1-1,5 år. Saga var min första iller som jag haft från valp och som jag startade med min uppfödning. Du var mattes sagolika lilla ängel som myste innanför tröjan under städning och du hjälpte mig att se vad blivande valpköpare gick för. Trots konstaterad insulinom så obducerades hon.

 

14:e mars, 2 veckor efter att Saga fått somna in akut så rasade hennes dotter Peppar i vikt. Väl hos veterinären och jag med ett övertygat sinne att hon skulle få komma hem blev som en käftsmäll när jag ställdes inför ett val att låta henne somna in då hon rasat i vikt pga. att något värre låg i grunden till hennes avmagring. En så underbar tös med världens charmigaste personlighet och perfekt hona på alla sätt och vis. All avels planering/arbete, en hona jag själv fött upp, valt ut ur en kull på 9 och sett fram emot att få se valpar efter och inse att den dagen aldrig kommer att komma var som ett så hårt slag i magen. Där satt du och jag, strök din mjuka långa päls i min famn och önskade så innerligt att det hela bara var en mardröm. Du skulle ju leva många år till! Hennes suprelorinchip släppte inte under hennes levnadstid. Obduktion påvisade, Malignt lymfom och linjen stängdes.

 

26:e maj, Kom ner till iller rummet på kvällen innan läggdags och möttes av hela gänget men reagerade på att Roy haltade. Tog upp honom till stora hallen för att ha extra koll. Kikade till honom vid 1-2 tiden sista gången innan jag till slut gick och la mig och då var han pigg. På morgonen när sambon skulle lägga sig i badet vid 5-6 tiden så låg Roy med bakre delen utanför transportburen och främre delen i transportburen under filten. När sambon badat klart så reagerade han på att Roy fortfarande låg likadant. Han hade somnat in under natten.. När vi lämnat honom hos veterinären, så svängde vi av E4:an för att få i oss något, reagerade snabbt på bilen framför som också svängde av, på hans däckskydd så var det Taz, den tasmanska djävulen. Aldrig sett den bilen innan eller efter och Roy´s fullständiga namn var Ferrets Island Tazmanian Devil, vad var oddsen för det? Obduktion påvisade, clostridier (bakterie) som spridit sig i kroppen genom tex. ett bitsår som blivit infekterat men vuxit igen. Det blev som ännu en käftsmäll då jag trodde att det antingen bara var en sträckning/stukning och var det inte bättre på morgonen så skulle vi åka in...men det var då redan för sent.. Roy var inte som vilken iller som helst, trots att jag inte kunde ha dig i min avel som det var tänkt så ångrar jag inte för en sekund att det krävt så mycket för att få dig till sverige, jag hade gjort det igen om det hade fått dig tillbaka. Du var som en hund, gick ofta på promenader ihop med vår hund (Viggo) och du vann mångas hjärtan. Vår lilla tasmanska djävul till maskot <3

---------------------------------

LeeLoo´s Jill

 

2007-06-04 - 2015-01-07

 

Saffi´s kullsyster, Jill som fick sina sista år hos oss.

En tös som hellre umgicks med oss än med illrar men hon lärde sig tack vare Roy att alla illrar är inte farliga.

Nu vilar systrarna i samma urna <3

--------------------------------

Norrskenets Rasmus-Nalle

 

2008-03-13 - 2015-08-18

 

Rasmus från min allra första kull, fick somna in då han börjat magra av och blev lite ostadig och trött.

Han fick somna in innan allt blev värre, min goa fina lilla farbror <3

---------------------------------

YournameCom © 2007 • Privacy Policy • Terms of Use