Avelsmål

 

              

 

Jag strävar i första hand efter att få fram friskare och långlivade illrar så som det en gång var, föder för det andra upp illrar för min egen skull för att få fram som jag tycker är bra avelsillrar som jag vill fortsätta min uppfödning med för att bidra till bättre och friskare illerstam.

 

Jag har två olika avelsinriktningar med nästan samma stam bas med nästan samma mål.

 

Första inriktningen där jag hoppas ska kunna förbättra angorans kropp, hälsa, livslängd och även avla bort den typiska angora nosen vilket jag anser är nödvändigt. Psyke är också en väldigt viktig del hos föräldrarna. Jag försöker att endast avla på basfärgerna och att stammarna ska innehålla så få färger som möjligt med bra livslängd i stammen och utan Ferpharm och Herzogshof linjerna så gott det går.

 

Andra inriktningen är egentligen första inriktningen som jag återupptar nu när jag funnit en sådan bra hane att fortsätta den med. En ny avels hona men med samma bas stam som jag startade min uppfödning med fast uppdaterad med mer jaktillrar.  

Avelsdjuren kommer bestå av jakt illrar och även förhoppningsvis lite hybrid inblandat och endast korthår med bra temperament.

Endast viltfärgad, pastell och ev. albino är godkänt här.

 

 

         

 

YournameCom © 2007 • Privacy Policy • Terms of Use

www.Norrskenets.com